Familieopstelling

Wat is een familieopstelling?
Je bent niet alleen, nooit geweest ook. De mensen om je heen, ze doen wat met je. Daar ben je je eigenlijk helemaal niet bewust van. Terwijl ze jouw leven een beetje bepalen. Ze vormen je.

Een familie opstelling legt de lijntjes in je leven bloot. Hoe jij jij werd. Waar je vastloopt. Waar je schittert. Waarom je steeds dezelfde problemen tegenkomt.

Een familieopstelling is een therapeutische sessie waarbij een deelnemer een vraagstuk inbrengt waar hij of zij helderheid over wil krijgen. Voor de hoofdrolspelers in dat vraagstuk, vaak familieleden van degene die het vraagstuk inbrengt, worden andere deelnemers uitgekozen als ‘representant’. Deelnemers krijgen door de vragende deelnemer een plaats in het vertrek ten opzichte van de andere deelnemers.

Een individuele opstelling is in feite hetzelfde als een groeps-opstelling.
Het grote verschil is dat er geen representanten zijn in menselijke vorm.
De representanten zijn nu poppetjes of vellen papier.
Sta jij zelf niet graag in een groep, dan heb jij hier veel baat bij.Net als in de groeps-opstelling worden de representanten aan de hand van de poppetjes of vellen geplaatst vanuit innerlijk gevoel en waarneming.
De plaatsing van de poppetjes of vellen roept altijd vragen op. Spanningen worden voelbaar en gevoelens komen naar boven. Schrik daar niet van. Maar laat het gebeuren.

Ik zoek naar een oplossing met jou door gesprekken te voeren en door aanpassingen in de opstelling te verrichten.
Als eenmaal de juiste opstelling is gevonden, wordt met oplossende zinnen en rituelen de opstelling tot een einde gebracht.

Er worden familieopstellingen dagdelen georganiseerd deze kosten 10,- euro p.p. de datums staan op de facebookpagina van Bliss

Als je behoefte heb aan een individuele opstelling neem contact op. De kosten bedragen hiervoor 35,- euro